Z lučko k Lučki – romarski pohod mimo Dražgoških znamenj in spomenikov

Foto: Barbara Debeljak

Predviden program:

17.00 Uvod v cerkvi sv. Lucije

  • Premierna predstavitev posnetka pesmi sv. Lucija (Anton Habjan) z videoposnetki iz nastajajočega filma Dražgoše – Pri nas je sonce doma
  • Kratek nagovor župnika Tineta Skoka s priporočilom sv. Luciji za vse, ki katerikoli dan v letu stopajo po dražgoških poteh
  •  Napotki KTD Dražgoše za romarski pohod z lučkami
17.15 Začetek pohoda pred cerkvijo sv. Lucije

Krenili bomo skozi vas Pri cerkvi in se na kratko ustavili pri znamenjih ob Šimnu in Marku, nadaljevali mimo Miklavževe hiše do Lojzetove kapelice, od tam pa mimo nekdanjih objektov za trenje do stare cerkve. Tam bo tudi krajši postanek z okrepčilom. Pot bomo nadaljevali do Tinetovega kozolca, šli Za plotom do znamenja pri Primčkovih ter se spustili mimo Bolčarjevih do nekdanje žage in od tam do znamenja in spomenika pri Rovtarjevih. Sledi povratek na izhodiščno mesto.

19.00 Zaključek romarskega pohoda pri kapelici sv. Jožefa ob cerkvi sv. Lucije, po njem druženje s skromno pogostitvijo v prostorih pod cerkvijo.

Bodite primerno opremljeni in obuti. S seboj prinesite svetilke. V primeru dežja, močno razmočene poti ali močnejšega sneženja prireditev odpade. Udeležba je na lastno odgovornost. Ure so okvirne, pohodnikom se lahko pridružite tudi med potjo. Prijavnine ni, morebitne prostovoljne prispevke bomo namenili pokritju stroškov pogostitve in nastajajočega filma o Dražgošah.

Kulturno turistično društvo Dražgoše in Župnija Dražgoše

Informacije: 031 668 696 (Rok Pintar)